Sisältömarkkinointi

Hyvä sisältömarkkinointi on sitä, että tarjoaa jotain lukemisen, kuuntelemisen tai katsomisen arvoista ennen kuin pyytää vastineeksi yhtään mitään.


Tekstipajan puitteissa olen erikoistunut auttamaan nimenomaisesti taiteilijoita digitaalisen sisältömarkkinoinnin ja henkilöbrändäyksen keinoin. Päivätyökseni teen samaa yrityksille.

Tyypillisesti keskityn sisältömarkkinoinnissa kolmeen perusasiaan, joiden kaikkien onnistumista seuraan Growth Hacker -hengessä jatkuvan analytiikan keinoin. Nämä sisältömarkkinoinnin kolme peruspilaria ovat:
  1. somemarkkinointi 
  2. sähköpostimarkkinointi 
  3. avainsanamarkkinointi.
Niin ikään Growth Hacker -hengessä, pyrin minimoimaan kaikkien maksullisten ja raskaiden työkalujen käytön ja koostan mieluummin työkalu- ja työvaihestäkkini osista. Nykypäivänä lähes jokaiseen tehtävään löytyy ilmainen työkalu jos vain osaa sitä etsiä.

Asiakas maksaa siis minulle vain työstä, eivätkä rahat kulu Hubspotin ja Falconin kaltaisten suuryritysten lisenssimaksuihin. (Tarvittaessa toki otan nekin haltuun jos olet niin iso stara, että pankkitililtä löytyy muutama ylimääräinen tonni).

Paljon työtä pystytään myös digitaalisessa maailmassa automatisoimaan, mikä osaltaan myös jouhevoittaa tekemistä ja jättää enemmän tilaa sille mistä on oikeasti kyse, eli vangitsevien sisältöjen luomiseen ja hyödyntämiseen markkinointiviestinnässä ja brändinrakennuksessa.

(Tässä vaiheessa lienee hyvä muistuttaa että taiteilija on aina myös henkilöbrändi, riippumatta siitä mitä mieltä hän itse on asiasta ja esiintyvän taiteilijan kohdalla henkilöbrändin merkitys korostuu entisestään.)

1. Somemarkkinointi

Hyvällä sisältösuunnitelmalla ja yhteistyöllä saamme sosiaalisen mediasi heräämään eloon. Voimme aloittaa yhdestä tai kahdesta somekanavasta ja siirtyä sitten useampaan. (Gotta catch 'em all!)

Jos #some on sinulle uutta, opetan sinua itse tekemään sen parissa oikeita asioita ja toimin taustatoimittajana ja autan aikataulutuksessa. Jos taas olet jo kokenut somettaja, keskityn auttamaan asioissa, joita et itse osaa tehdä tai ehdi hoitamaan.

Tiedän mihin kellon aikaan kuhunkin sosiaaliseen mediaan kannattaa postata mitäkin ja kuinka monta kertaa viikossa ja minä päivinä. Tiedän myös millaista sisältömarkkinointia kussakin kanavassa kannattaa tehdä.

Sisältömarkkinointi ei silti ole pelkkää bloggaamista ja sosiaalista mediaa. Hallitsen myös sähköpostimarkkinoinnin koukerot ja liikuttelen sujuvasti niin pieniä kuin suuriakin ihmismassoja internetin välityksellä.

2. Sähköpostimarkkinointi

Sähköpostimarkkinointia pidetään usein synonyyminä spämmille. Sitä se ei kuitenkaan ole, jos viestit ovat toivottuja ja tekemäsi taiteen kuluttaja itse liittyy osoitteistoosi.

Tänä päivänä kun esimerkiksi somefiideissä näkyy vain murto-osa kaikista päivityksistä, on sähköpostilistalle liittymismahdollisuuden tarjoaminen vain hyvää asiakaspalvelua. Nykypäivänä juuri sähköposti on viimeisiä digitaalisen viestinnän kanavia, jossa julkaisemistasi sisällöistä valtaosa ei mene yleisöltäsi ohi.

Esim. Facebookissa vain 5-10% seuraajistasi näkee viestisi, kun taas sähköposti voi hyvinkin saavuttaa jokaisen vastaanottajan.

3. Avainsanamarkkinointi

Avainsanamarkkinointi toimii parhaimmillaan hunajapurkin tavoin ja houkuttelee kävijöitä internet-presenssiesi pariin. Internet-presenssillä tarkoitan sinua somessa, kotisivuillasi ja kaikilla muilla sivuilla, joissa ihmiset voivat sinuun netissä törmätä.

Kun hminen (tässä tapauksessa ehkäpä kuuntelija) etsii internetin uumenista jotakin ja kirjoittaa hakusanoja tai lauseita Googleen, Facebookiin tai sinne mistä sitten etsiikin haluamaansa asiaa.

Jos avainsanamarkkinointi on tehty huolella, hän:
  • löytää sinut Googlesta kun hän etsii Googlesta jotakin minkä kanssa olet ollut tekemisissä 
  • löytää sinut Facebookista kun hän etsii Facebookista jotakin mihin sinä jotenkin liityt 
  • löytää sinut Linkedinistä ainakin niillä hakusanoilla joilla haluamme sinun löytyvän 
  • päätyy toistuvasti profiileihisi seuraamiensa hashtagien kautta
  • osaa yhdistää sinut asioihin ja avainsanoihin, joilla olemme sinut profiloineet.
Kyse on siis sisältöoptimoinnista, jossa mm. some- ja hakukoneoptimointi näyttelevät pientä osaa.

Analytiikka, automatiikka ja sisältösuunnitelma

Hyvä sisältö on kaiken keskiössä ja tärkein edellytys johdonmukaiselle sisältömarkkinoinnille. Tästä syystä aloitan sisältömarkkinointiprojektin aina ilmaisen sisältösuunnitelman tekemisellä.

Automatiikka voidaan valjastaa auttamaan jossain määrin esimerkiksi sisältöjen jakelussa ja joidenkin tehtävien synkronoinnissa mikä pienentää työtaakkaa.

Analytiikka auttaa selvittämään mikä toimii ja mikä ei. Datan avulla voidaan kehittää tekemistä ja esimerkiksi panostaa juuri niihin kanaviin, joissa responssi on kaikkein paras.

Hinta

  • Kysyminen on ilmaista ja koen tärkeäksi tehdä jonkin verran myös pro bono -hommia. Täällä lisää hinnoittelusta »


Yhteystiedot


Minut tavoittaa parhaiten somesta.
Numerollani toimii myös WhatsApp.

Linkedin Twitter Facebook Blogi

© SAMULI KOIVULAHTI, 2018.
Valmetinkatu 5, 20240 TURKU
✉ samuli@lyyrica.org
☎ +358440761669
Sisäpiiriin »