✍ Tekstiä

Kirjoitan mitä vain: sanoituksia, blogipostauksia, kolumneja, tiedotteita, markkinointitekstejä ja kaikkea mihin tarvitaan oivaltavia sanoja.


Samuli Koivulahti
Kirjoittaminen on minulle yhtä tärkeää ja luonnollista kuin hengittäminen. Vaikka en eläisi sillä, kirjoittaisin siitä huolimatta.

Tuntityönä:

Teosto-korvauksilla:

Kirjoitan sanat puolestasi

Eniten työpöydälleni tulee tehtäväksi laulujen sanoituksia, mutta kirjoitan yritys- ja artistiasiakkaideni lukuun myös esimerkiksi tiedotteita, blogipostauksia ja monenlaisia muita tekstejä. Aina nimeäni ei näy lopputuotteessa lainkaan.

Teen työtä erittäin itsenäisesti ja kykenen saamaan jutun juonesta kiinni yleensä varsin hatarienkin suuntaviivojen avulla. Älä siis pelkää lähestyä keskeneräisiltäkin tuntuvien mietteiden kanssa. Pienikin ajatuksen siemen saattaa pian käsittelyni jälkeen kuulostaa kuningasidealta. Varo mitä toivot!

Autan tekemään parempaa tekstiä

Osa asiakkaistani haluavat kehittyä kirjoittajina myös itse. Tällöin tekstiä voidaan työstää täällä studiolla myös yhdessä. Joitakin asiakkaita olen klinikoinut myös etänä ja halutessaan minulta voi tilata teksteistään myös kirjallisen palautteen korjausehdotuksien kera.

Näin säästät loppulaskussa 

Sanotaan, että kirjoittajan työstä vain 20% on kirjoittamista. Loput 80% on tiedonhakua ja ajatusten jäsentelyä. Tässä on perää, joskin prosentit vaihtelevat tapauskohtaisesti.

Itse teen hommia tuntilaskutuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas saa työn sitä halvemmalla, mitä helpommin ja nopeammin se minulta käy. Kattohinta on joskus sovittu etukäteen.

Hyvä briiffi ja laadukas pohjamateriaali on ensisijaisen tärkeää. Ne vähentävät Googlettamiseen ja tiedonhakuun kuluvaa aikaa ja aika taas on tässä tapauksessa rahaa.

Nopeimmin tekstiä syntyy vanhoille asiakkaille

Kun opin tuntemaan asiakkaan, alan ymmärtämään hänen arvojaan ja mieltymyksiään. Jos kyse on yrityksestä, tulevat tutuksi myös tuotteet, palvelut ja yrityksen toimintamallit.

Nämä kaikki helpottavat kirjoitustyötä ja vähentävät selvittelyihin ja tarkisteluihin kuluvaa aikaa. Se taas vapauttaa tilaa flowlle ja luovalle tekemiselle. Parasta on, että tekstin tuottaminen helpottuu kerta kerralta.

Referenssejä

Suuri osa tekemästäni kirjoitustyöstä on sellaisia, missä nimeni ei näy lainkaan. Laululyriikka on kuitekin poikkeus. 

Lisätietoa:

Hinta?

  • Kysyminen on ilmaista ja koen tärkeäksi tehdä jonkin verran hommia myös pro bono. Täällä lisää hinnoittelusta »


Yhteystiedot


Minut tavoittaa parhaiten somesta.
Numerollani toimii myös WhatsApp.

Linkedin Twitter Facebook Blogi

© SAMULI KOIVULAHTI, 2018.
Viikinkikatu 8, 20460 TURKU
✉ sako@sakonstudio.fi
☎ +358440761669
Liity sisäpiiriin »
🔒