✍ Kirjoituspalvelut

Kirjoitan mitä vain: sanoituksia, blogipostauksia, kolumneja, tiedotteita, markkinointitekstejä ja kaikkea mihin tarvitaan oivaltavia sanoja.


Kirjoittaja: Samuli Koivulahti
Kirjoittaminen on minulle yhtä tärkeää ja luonnollista kuin hengittäminen. Vaikka en eläisi sillä, kirjoittaisin siitä huolimatta.

Tuntityönä:

Teosto-korvauksilla:

Kirjoitan sanat puolestasi

Olen hankkinut kannukseni kirjoittamiseen tekemällä laulujen sanoituksia. Niiden lisäksi kirjoitan yritys- ja artistiasiakkaideni lukuun myös tiedotteita, blogipostauksia, tuote- ja palvelukuvauksia, sekä monenlaisia muita tekstejä.

Aina nimeäni ei näy lopputuotteessa lainkaan, sillä teen myös ghostwritingia.

Teen kirjoitustyötä erittäin itsenäisesti ja kykenen saamaan jutun juonesta kiinni yleensä varsin hatarienkin suuntaviivojen avulla. Älä siis pelkää lähestyä keskeneräisiltäkin tuntuvien mietteiden kanssa. Pienikin ajatuksen siemen saattaa pian käsittelyni jälkeen kuulostaa kuningasidealta. Varo mitä toivot!

Lähetä viestiä, niin katsotaan mitä voimme tehdä »

Koulutan, sparraan ja mentoroin kirjoittajia

Osa asiakkaistani haluavat kehittyä kirjoittajina myös itse. Tällöin tekstiä voidaan työstää täällä studiolla myös yhdessä. Joitakin asiakkaita olen klinikoinut myös etänä ja halutessaan minulta voi tilata teksteistään myös kirjallisen palautteen korjausehdotuksien kera.

Katso hinta Lue lisää kirjoitusklinikoista »

Teen strategista sisältösuunnittelua

Sisällöntuotto on huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa kun on selkeät sävelet siitä, mitä kunkin tekstin tulisi edustaa ja mikä on niiden perimmäinen tarkoitus.

Monien pienyritysten (ja useimpien henkilöbrändien) viestinnässä perimmäinen ongelma on, että sisältöstrategia puuttuu. Kun palvelulupaukset ovat määrittelemättä ja hissipuheet kiteyttämättä, on vaikea kiteyttää mitään muutakaan.

Niistä on siis hyvä aloittaa.

Kun strategiset kohderyhmät ovat tiedossa ja palvelulupaus on kristallisoitu, voidaan määritellä myös tone of voice, eli se tapa, jolla sisältöjen on tarkoitus puhutella yleisöä.

Tällaisten tietojen pohjalta voidaan tarvittaessa laatia sisältösuunnitelmia vaikka vuosiksi eteenpäin, joskaan aivan niin pitkän tähtäimen ennakkosuunnittelu on harvoin tarpeen.

Pyydä tarjous strategisesta sisältösuunnittelusta »

Näin säästät loppulaskussa

Sanotaan, että kirjoittajan työstä vain 20% on kirjoittamista. Loput 80% on tiedonhakua ja ajatusten jäsentelyä. Tässä on perää, joskin prosentit vaihtelevat tapauskohtaisesti.

Itse teen hommia tuntilaskutuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas saa työn sitä halvemmalla, mitä helpommin ja nopeammin se minulta käy. Kattohinta on joskus sovittu etukäteen.

Hyvä briiffi ja laadukas pohjamateriaali ovat ensisijaisen tärkeitä. Ne vähentävät Googlettamiseen ja tiedonhakuun kuluvaa aikaa ja aika taas on tässä tapauksessa rahaa.

Nopeimmin tekstiä syntyy vanhoille asiakkaille

Kun opin tuntemaan asiakkaan, alan ymmärtämään hänen arvojaan ja mieltymyksiään. Jos kyse on yrityksestä, tulevat tutuksi myös tuotteet, palvelut ja yrityksen toimintamallit.

Nämä kaikki helpottavat kirjoitustyötä ja vähentävät selvittelyihin ja tarkisteluihin kuluvaa aikaa. Se taas vapauttaa tilaa flowlle ja luovalle tekemiselle. Parasta on, että tekstin tuottaminen helpottuu kerta kerralta.

Referenssejä

Suuri osa tekemästäni kirjoitustyöstä on sellaisia, missä nimeni ei näy lainkaan. Laululyriikka on kuitekin poikkeus. 

Lisätietoa:

Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaideni eduksi. Lisäksi teen jonkin verran hommia myös pro bono.
Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo