🎤 Spiikki- ja äänikirjatuotanto

Äänikirja tai spiikki työn alla? Täällä äänitys onnistuu. 


Tule studioon, jossa on Turun matalin kynnys. Täällä puheen äänittäminen käy mukavasti vaikkapa kahvikupposen lomassa. Tyypillisimmin täällä äänitetään lyhyitä spiikkejä, mutta välillä pidempiäkin teoksia, kuten esimerkiksi äänikirjoja.

Äänikirjan äänittäminen 

Äänikirjan äänittäminen ei ole teknisesti kovin vaikeaa, mutta siihen kuluu aikaa. Jos kirja kestää ääneen luettuna yli 8 tuntia, on sen äänittäminen kerralla vaikea pala ammattilukijallekin. Niinpä kirja kannattaa yleensä äänittää osissa (joskaan ei liian monissa).

Kun äänikirjatuotantoa lähdetään suunnittelemaan, kannattaa miettiä myös sitä vaihtoehtoa, että kirjailija itse lukisi oman teoksensa. Se on huomattavasti edullisempaa kuin ammattilukijan käyttäminen.

Lukijana kirjailija itse?

Nykyisin on yhä tavallisempaa, että kirjailijat lukevat teoksiaan äänikirjoiksi itse. Se onkin usein sekä yksinkertaisin että toimivin ratkaisu.

Kirjailija itse tietää parhaiten millaisia asioita haluaa teoksessaan korostaa ja millaista tunnelmaa hän haluaa hakea. Monet kirjailijat ovat muutenkin erinomaisia esiintyjiä. Etenkin runouden puolella kirjailija on usein myös ainoa, joka osaa lukea teoksensa "oikein".

Spiikki + käsikirjoitus? 

Äänitämme täällä spiikkejä, mutta tarpeen mukaan myös käsikirjoitamme niitä. Kokonaiset radiomainokset syntyvät tarpeen mukaan myös. Älä siis epäröi kysyä, jos tarvitsette apua monipuolisemminkin.

Hinta? 

Äänitysten hinnoittelu perustuu kulloinkin voimassa olevaan tuntihintaan. Mikäli tarvitaan ulkopuolista ääninäyttelijää, hänen palkkionsa lisätään hintaan. Äänen jälkikäsittelylle lasketaan hinta erikseen.