Taiteilijatoiminnan rahoitus

Esimerkiksi yritysyhteistyö on keskeinen ja nykyaikainen rahoitusmalli musiikki- ja taidealojen ammattilaisuudesta haaveilevalle artistille.


Taidealoilla olisi paljon opittavaa urheilun sponsorointi- ja yritysyhteistyömalleista, joissa hyötyä saa sekä liiketoimintaa tekevä yritys, että lahjakkuus, jonka uraa tuetaan.

Monia yhteistyömalleja voitaisiin erinomaisesti hyödyntää myös musiikkialan manageroinnissa ja esiintyvien taiteilijoiden toiminnan rahoittamisessa.

Yritysyhteistyön hyöty taiteilijalle?

Vaikka taiteilijan tuottama sisältö olisikin pyhää, liittyy toimintaan aina myös paljon sellaista mikä ei ole: Sopivia sponsorointikohteita löytyy vaikkapa äänentoistolaitteista, esiintymisvaatteista, kosmetiikasta, kuljetuspalveluista, instrumenteista, elintarvikkeista sekä markkinointiviestinnän työkaluista.

Lisäksi yhteistyössä pyritään aina löytämään myös yhteisiä arvopohjaisia päämääriä, joiden löytyessä mittavampikin yhteistyö voi olla mahdollista.

Artistiyhteistyön hyöty yritykselle?

Yhteistyö artistin kanssa mahdollistaa yritykselle aidosti todella vaikuttavan näkyvyyden. Artisti on oman yleisönsä edessä ehdoton mielipidevaikuttaja, jonka sanomiset ja tekemiset saavat aivan toisella tavalla vaikutusta aikaan, kuin perinteinen viestintä.

Tällaisen yhteistyön onnistuminen edellyttää tietysti sitä, että yhteistyössä pyritään löytämään agendoja, jotka yhdistävät sekä yritystä että taiteilijaa. Mikäli yrityksen toimintaa ohjaavat aidosti jonkinlaiset arvot, sopiva yhteistyökumppani on varmasti mahdollista löytää.

Taiteilijatoiminnan muut rahoitusmallit

Yritysten ohella rahoitusta voi toki hankkia muistakin lähteistä, joista osa on vastikkeellisia ja osa vastikkeettomia. Suosituimmat lähteet taiteilijatoiminnan rahoittamiseen ovat luultavasti:

  • apurahat ja stipendit 
  • joukkorahoitus.

Näistä joukkorahoitus on toistaiseksi vielä varsin alihyödynnetty väline ja apurahojakin hakevat ammattimaisesti vain harvat taiteilijat, vaikka muutamat oikeasti elävät jopa pääosin kokonaan niiden turvin.

Jos siis tarvitset tueksesi kulttuurituottajaa, joka ymmärtää taiteen, sisältöjen ja estetiikan ohella myös bisnestä, ota yhteyttä niin katsotaan voimmeko auttaa toisiamme.

YhteystiedotYhteystiedot


Minut tavoittaa parhaiten somesta.
Numerollani toimii myös WhatsApp.

Linkedin Twitter Facebook Blogi

© SAMULI KOIVULAHTI, 2018.
Valmetinkatu 5, 20240 TURKU
✉ samuli@lyyrica.org
☎ +358440761669
Sisäpiiriin »