🧠 Mentorointi

Älä turhaan lyö päätäsi seinään, vaan hanki itsellesi mentori, joka auttaa keskittymään oikeisiin asioihin.


Helpoin tapa välttää virheet ja turhat kiertotiet, on pyytää opastusta joltakin sellaiselta, joka on sinun puolestasi opiskellut asioita kantapaan kautta, lyönyt päätään seinään ja onnistunut kääntämään kokemuksensa voitoksi.

Olen hankkinut elämäni varrella itselleni monta ammattia ja nähnyt monenlaisia toimivia ja epätoimivia bisnesmalleja.

Miten toimimme?

Mentorointisuhteessa jaan hankkimaani tietoa ja osaamista esim. kahvikupillisen ääressä ja autan aktoria omassa tekemisessään eteenpäin. Voimme käsitellä ennalta sovittuja aiheita tai voimme jättää keskustelut avoimiksi. Mikäli aktori haluaa, voimme tehdä yhdessä myös toimintasuunnitelmia ja voin toimia valmentajana ja sparraajana unelmien saavuttamisessa.

Mikäli koen, ettei minulla ole sinulle annettavaa, ohjaan aktorin osaavampiin käsiin.

Mitä mentorointi on?

Wikipedian mukaan: "Mentorointi on menetelmä, jossa tietoa ja osaamista – myös niin sanottua hiljaista tietoa – siirretään kokeneemmalta kokemattomammalle. Osaava, arvostettu ja kokenut asiantuntija (mentori) neuvoo, tukee ja edistää kahdenkeskisessä vuorovaikutussuhteessa kehityshaluista mutta kokemattomampaa henkilöä työssä tai opiskelussa."

En tiedä olenko erityisen arvostettu asiantuntija, mutta olen hankkinut itselleni vuosien varrella monta ammattia ja työskennellyt monenlaisissa työtehtävissä ja ollut mukana kehittämässä todella mielenkiintoisia hankkeita. 

Myös musiikin saralla olen ehtinyt tekemään ja näkemään paljon, vaikka se ei olekaan koskaan ollut yksinomainen päätyöni. Lisäksi olen ollut nuoruusvuosinani heittäytynyt monta vuotta täysillä kilpaurheilun pyörteisiin judokana ja joutunut luopumaan rakkaasta harrastuksesta loukkaantumisen vuoksi, palatakseni sen pariin yli 35 vuotiaana.

Olen itsekin saanut vuosien varrella paljon tukea mentoroinnista. Laulujen sanoittamisessa esimerkiksi Veepee Lehto on ollut minulle tärkeä tukija. 

Mitä hyötyä mentoroinnista on?

Parhaimmillaan mentorointi auttaa positioimaan itseään paremmin ja tuo tekemiseen oikeanlaisista lähtökohdista kumpuavaa varmuutta. Se auttaa myös ohjaamaan tekemistä oikeaan suuntaan ja välttämään turhia virheitä, joiden ohittaminen omin avuin voi joskus viedä jopa vuosia. 

Hinta

  • Kysyminen on ilmaista ja koen tärkeäksi tehdä jonkin verran myös pro bono -hommia. Täällä lisää hinnoittelusta »


Yhteystiedot


Minut tavoittaa parhaiten somesta.
Numerollani toimii myös WhatsApp.

Linkedin Twitter Facebook Blogi

© SAMULI KOIVULAHTI, 2018.
Viikinkikatu 8, 20460 TURKU
✉ sako@sakonstudio.fi
☎ +358440761669
Liity sisäpiiriin »
🔒