🎨 Kuva

Suunnittelen ja toteutan ammattimaiset grafiikat printtiin ja digiympäristöön. 


Ensivaikutelma on tärkeä ja kuvat kiinnittävät huomion jo ennen kuin asiakas ehtii lukea sanaakaan. Siksi laadukkaaseen kuvamateriaaliin ja grafiikkaan kannattaa panostaa. 

Design:

Printti:
 • Julisteet 
 • Käyntikortit
 • Levynkannet ja labelit
 • Esitteet ja katalogit
 • Etiketti- ja pakkaussuunnittelu

Digi:
 • Kotisivut 
 • Bannerit 
 • Somekuvasarjat

Kuvaus:
 • Promokuvat esiintyjille 
 • Henkilö- ja tuotekuvaus 
 • Videotuotannot

Sisältölähtöistä käyttögrafiikkaa

Myös visuaalisessa suunnittelussa sisältö on kaiken A ja Å. Uskon että visuaalisen ilmeen tulisi aina tukea asiakkaani identiteettiä, viestiä tai tarinaa. 

Tämä ei aina tarkoita pikselin viilaamista päivätolkulla. Päinvastoin, se tarkoittaa usein sitä, että tarpeeton voidaan jättää hyvällä omalla tunnolla pois. Yksinkertainen on yleensä myös kaunista ja halpaa, joten miksi ampua kärpästä haulikolla?

Custom vai karvalakki?

On tiettyjä asioita, joissa peräänkuulutan aidon suunnittelutyön puolesta. Yksi sellainen asia on esimerkiksi logosuunnittelu. 

Liian moni yritys antaa yritysidentiteettinsä keskeisimmän ja pysyvimmän ilmentymän amatöörien käsiin. Logo on kuin yrityksen kasvokuva. Se määrittelee ensivaikutelman ja seuraa kaikkialle. Siksi logo ja yrityksen graafinen ilme, ovat asioita, joissa ei mielestäni tulisi säästää, vaan ne kannattaisi aina teettää Custom-hommina.

Vastaavasti esimerkiksi kotisivut ovat sellainen työkalu, johon yllättävän monet upottavat käsittämättömiä rahasummia vain uudistaakseen ne parin vuoden päästä vanhentuneina. 

Halutaan liiketoiminnan kannalta turhia asioita www-sivustolle ja sitten kuitenkin markkinoidaan yritystä ihan jossakin muualla, kuten esimerkiksi Linkedinissä tai Facebookissa. Verkkosivusto olisi mahdollista suunnitella myös tukemaan tätä tarvetta ja toimintatapaa, mutta harva osaa ajatella digipresenssiä kokonaisuutena, jossa verkkosivusto on loppuviimeinkin vain pieni osa. 

Kustannustehokkaimmin verkkosivusto syntyy siis yleensä template-designina. Sivusto, joka on mallia karvalakki, voi ajaa asiansa erittäin hyvin. Yllättävän monilla pienyrittäjillä karvalakkiversio voi olla jopa paras mahdollinen. 

Painotuotteiden osalta ollaan jossakin näiden välimaastossa. Tietyt lainalaisuudet toimivat aina, mutta en silti ole koskaan kokenut tarpeelliseksi tehdä asiakkaalle samanlaisia käyntikortteja. Tämä johtuu siitä, että printissä pienet muutokset ovat helpompia toteuttaa kun riittää että heilauttaa hiirtä sen sijaan että joutuisi koodaamaan.

Painotuotteiden osalta siis myös design on suhteellisen edullista. Pientä extratyötä vaatii aineiston puristaminen painovalmiiksi tiedostoksi. 

Hinta?

 • Kysyminen on ilmaista ja koen tärkeäksi tehdä jonkin verran hommia myös pro bono. Täällä lisää hinnoittelusta »


Yhteystiedot


Minut tavoittaa parhaiten somesta.
Numerollani toimii myös WhatsApp.

Linkedin Twitter Facebook Blogi

© SAKON STUDIO, 2019.
Viikinkikatu 8, 20460 TURKU
✉ sako@sakonstudio.fi
☎ +358440761669
Liity sisäpiiriin »
🔒