📻 Tubevideoiden ja podcastien miksaus ja masterointi

Sekä tubettajan että podcastaajan paras ystävä on taitava äänen jälkikäsittelyn ammattilainen. 


Jokainen, joka vähääkään tuntee pelikenttää YouTuben ja podcastien ympärillä, tietää että ihmiset viihtyvät keskimäärin pidempään miellyttävän kuin ärsyttävän äänen äärellä.

Jos siis haluat tehdä videoita tai podcasteja suurelle yleisölle, kannattaa investoida ääniraitojen laatuun.  

Mitä tubevideon tai podcastin äänelle voidaan tehdä?

Mitä tahansa voidaan tehdä, mutta tavallisesti keskitytään saamaan ääniraidoista parhaat puolet esiin, samalla kun poistetaan häiritseviä asioita.

Tubemasterointi ja Podcasmasterointi huomioivat myös sen, että ääniraidan  halutaan kuuluvan vähintään yhtä lujaa ja selkeästi kuin muutkin sisällöt kyseisellä alustalla. 

Äänen jälkikäsittelyyn voi sisältyä esim: 
  • Ääniraitojen miksaus 
  • Stereoraidan masterointi 
  • Kaiun, kohinan, rätinän poisto 
  • Äänisuunnittelu efektit (sovittava erikseen)

1. Tubevideon miksaus ja masterointi

Youtubevideoille on tyypillistä, että niissä on vain yksi tai kaksi henkilöä jotka puhuvat ja musiikkia maltillisesti. Meille tämänkaltainen YouTubevideon äänen jälkikäsittelyprojekti on tyypillisesti varsin helppo, sillä musiikin parista on kertynyt kokemusta todella haastavistakin, useita äänilähteitä käsittävistä äänen jälkikäsittelyprojekteista. 

Hinta on myös sen mukainen. Toistuville asiakkaille, voimme vieläpä tarjota myös kuukausidiiliä, jolla hinta laskee entisestään. Tasomme voit tarkistaa tekemällä ensin kertatilauksen. 

2. Podcastin miksaus ja masterointi

Podcasteissa ääni on kaiken keskiössä, mutta monilla äänitysolosuhteet vaihtelevat kovasti. Hyvää sisältöä häiritee usein huoneen seinistä tulevat kaiut ja muut ylimääräiset taajuudet, jota tulisi siivota pois maksimaalisen kuuntelukokemuksen tuottamiseksi. 

Ppodcastien kohdalla on hyvä huomioida, että niitä kuunnellaa todella usein myös kuulokkeista ja autossa, joka asettaa omat haasteensa. Autossa äänen tulee kuulua mahdollisimman selkeästi ja kuulokkeissa taas pienetkin virheet hyppäävät esiin. Laadukas ääniraita sen sijaan vakuuttaa ja sitä on mukava kuunnella.

Mikä vaikutus äänellä voi olla?

Jos itse et pidä ääniraitaa niin tärkeänä, mieti hetki vaikkapa ASRM-videoiden suosiota. Eikö se osoita, että joillekin ihmisille ääniraita voi olla kaikki kaikessa? 

Joskus ääni kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa. Puhutaan jopa ääniorgasmeista ja joidenkin tutkimusten mukaan ihminen jopa rakastuu ensimmäiseksi juuri kumppaninsa ääneen. 

Vähintäänkin äänen tulisi aina olla selkeä, puhdas ja samalla volumetasolla (tai kovemmalla) kuin muutkin alustassa olevat sisällöt.

Hinta? 

Masteroinnin hinta on aina sama, mutta esimerkiksi miksaus on tuntityötä. Pyydä tarjous, niin laskemme maksimihinnan etukäteen.

Pyydä tarjousTutustu hinnoitteluun »Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo