🏠 Sakon studio

SAKON STUDIO syntyi tarpeesta omalle työ- ja äänitystilalle. Nykyään pikkustudiossani käy myös paljon vierailijoita.


Sakon studiolla syntyy enimmäkseen tekstiä, ääntä ja kuvaa. Tarjoan myös asiantuntijapalveluita.

Studiolla käy aika ajoin myös vieraita. He tulevat tänne äänittämään lauluosuuksia tai spiikkejä. Välillä co-writtaan biisejä muiden lauluntekijöiden kanssa. Välillä sparrailen yritysideoita, markkinointistrategioita ja liiketoimintasuunnitelmia. 

Hintani ovat edulliset. Kukaan asiakas ei ole minulle liian pieni.

Mistä nimi Sakon studio tulee? 

Sako on yksi monista lempinimistäni. Sitä taisi käyttää ensimmäistä kertaa VINI, joka muodosti lempinimen etu- ja sukunimestäni: Samuli Koivulahti. En muista oliko kukaan käyttänyt nimeä ennen sitä. Luultavasti kyllä.

Sakon studio oli simppeli tapa viitata työhuoneeseeni ja se vakiintui käyttöön vähän kuin vahingossa. Yrityksen perustamisvaiheessa nimeä ei siis tarvinnut enää erikseen keksiä. Se oli jo valmiiksi olemassa ja käytössä.  

Miksi keksiä pyörää uudelleen? Miksi korjata jotain sellaista, mikä ei ole rikki? Niinpä.

Keitä Sakon studio palvelee?

Asiakaskuntani voisi jakaa vaikkapa kolmeen ryhmään. Valtaosa asiakassuhteistani on varsin pitkiä. Monien kanssa olen tehnyt yhteistyötä jo vuosia ennen y-tunnuksen hankkimista.

Asiakasryhmät: 
  1. Palvelen ensisijaisesti taiteilijoita ja pienyrittäjiä. Mikään asiakas ei ole minulle liian pieni. Siksi hintatasonikin on hyvin edullinen. Tämä on mahdollista, koska minulla ei ole suuria tila- tai markkinointikuluja. Asiakas maksaa minulle aina ensisijaisesti vain työhön tai yhteistoimintaan käyttämästäni ajasta.
     
  2. Toisena kohderyhmänä palveluilleni ovat yhtiöt, jotka ovat tulossa Suomen markkinoille. Näille yrityksille teen paljon mm. sisällöntuotantoa, sisältömarkkinointia ja copywritingia suomeksi. Kyse on silloin käännöstöistä, lokalisoinnista ja markkinointiviestinnän sovittamisesta suomalaiseen markkinakentään ja kulttuuriympäristöön.
     
  3. Kolmas asiakasryhmä ovat media-, viestintä- ja mainostoimistot, joille teen töitä alihankintana tarpeen mukaan. Vaikka toimin oman y-tunnuksen alla, teen hommia näille asiakkaille kuin mikä tahansa etätyöntekijä. Studiolta hommat hoituvat kätevästi etäyhteydellä ja kevennän isomman talon työtaakkaa hoitamalla siitä oman osuuteni. 

Jos voin, palvelen toki muitakin asiakasryhmiä. Mikäli en itse voi auttaa, pyrin kertomaan sinulle kuka pystyy.

Kumppaniverkosto auttaa isoissa projekteissa

Mikäli projektisi on liian suuri yhden miehen yritykselle ja haluat minut mukaan, pystyn vastaamaan tarpeeseen hyödyntämällä tiivistä kumppaniverkostoani. 

Verkostostani löytyy mm. kirjoittajia, graafikoita, web-designereita, koodareita, musiikintekijöitä, tuottajia ja videotuotannon ammattilaisia.  

Mikäli käytän projektissasi alihankkijoita, vastaan heidän työstään samoin kuin omastani. Työllistäessäni kumppaneitani, olen tiukka, mutta reilu toimeksiantaja, joka maksaa työstä aina myös kohtuullisen korvauksen.

Arvot 

Arvot ohjaavat voimakkaasi kaikkea toimintaani. Samat arvot pätevät henkilökohtaiseen elämään ja liiketoimintaani. Onni syntyy siitä kun voin tienata elantoni toteuttaen näitä periaatteita.

Kolme tärkeintä:
  1. Oikeudenmukaisuus on tärkeämpää kuin kenenkään henkilökohtainen etu.
  2. Suvaitsevaisuus on edellytys diversiteetille, josta etenkin luova liiketoiminta elää.
  3. Usko tieteeseen, pitää mielen janoisena uusille asioille, mutta suojaa huuhaalta.

Nämä arvot näkyvät ja kuuluvat jokapäiväisessä elämässäni ja siinä miten kohtelen asiakkaita ja muita ihmisiä. Saatan joskus olla brutaalin rehellinen, mutta vain koska haluan sinulle parasta. 

Ihmisten auttaminen on lähellä sydäntäni, mutta ihmisten miellyttäminen ei ole. Itse en näe tässä mitään ristiriitaa. Ystävieni ja asiakkaideni joukossa tällaista rehellisyyttä yleensä arvostetaan ja arvostan sitä myös muissa ihmisissä. 


Hinta? 

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaideni eduksi. Lisäksi teen jonkin verran hommia myös pro bono.