💿 Ääniraitojen editointi, miksaus ja masterointi

Kotidemon ja kaupallisen äänitteen ero voi vaikuttaa pieneltä. Usein se on kuitenkin biisin menestyksen kannalta ratkaiseva.


Miksaus ja masterointi tekee musiikista korvakarkkia.
Tukkoista demoa on vaikea saada radiosoittoon vaikka biisi olisi kuinka hyvä. Sama koskee suoratoistopalveluiden editorial-soittolistoja.

Soundi identifioi biisin ja huolellinen miksaus ja masterointi varmistavat, ettei menestys jää ainakaan laadusta kiinni. Usein muullekin editille ja pitchaukselle olisi tarvetta. Ehkä vähän kiipparia tai jonkin instrumenttiraidan ohjelmointia?

Varsinkin alkavalle artistille on tavallista, että kun omia kontakteja osaajiin ei vielä ole, niin julkaisusta tulee vain niin hyvä kuin mihin lähipiirin osaaminen riittää. Jos kaikki tehdään DIY-meiningillä, voi biisi kuitenkin jäädä todella kauas sen koko potentiaalista.

Tästä syystä olen itsekin ulkoistanut äänen jälkikäsittelyn osaavampiin käsiin. Keskityn itse laadunvalvontaan, projektien kokonaisuuden hallintaan sekä tietysti äänittämiseen »

Parhaat tekijät äänitteesi viimeistelyyn

Sakon studion kautta saat biisillesi myös parhaan mahdollisen miksaajan tai masteroijan.

Minulla on suorat kontaktit oikeisiin henkilöihin ja Sakon studiolla äänitettyjen kappaleiden puitteissa hankittua kokemusta siitä, kuka minkäkin äänitteen kohdalla on paras jälkikäsittelyn ammattilainen.

Voit jättää lopullisen valinnan joko minun huolekseni tai tehdä valinnan itse.

Sakon soundigurut 

Sinun ei tarvitse miettiä, että toimiiko yhteistyö, sillä näiden kavereiden kanssa minulla on takana jo vuosien yhteinen taival. Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoa soundigurun hinnoittelusta ja toimintamallista.


Heikki Vihersalo


Miksi aidosti ammattimainen äänen jälkikäsittely on niin tärkeää?

Kilpailu soittolistasijoituksista on todella kovaa. Jokaista listapaikkaa kohden on tuhansia yrittäjiä. Biisit, joilla listoille pyritään ovat toinen toistaan parempia.

Kun radioiden ja suoratoistopalveluiden musiikkipäälliköt joutuvat laittamaan monta hyvää kappaletta paremmuusjärjestykseen, alkaa todella pienetkin nyanssit vaikuttamaan valintoihin.

Viimeistelty soundi vie biisin huomattavasti pidemmälle kuin tukkoinen demo. Aivan viimeisillä listasijoilla mikä tahansa korvin kuultava ero voi kääntää valinnan sinun kappaleesi eduksi tai haitaksi.

Älä heitä hyvää biisiä hukkaan

Huono viimeistely voi aiheuttaa sen, että koko julkaisuun panostettu aika ja raha menevät hukkaan.

Soundin pitää sopia siihen ympäristöön jossa sitä soitetaan tai vaihtoehtoisesti sen tulee erottua tavalla, joka todella murtaa raja-aitoja.

Ketä tahansa wannabeeta ei kannata käyttää!

Nykyaikana lähes kellä tahansa keskituloisella duunarillakin on varaa hankkia laitteisto, jolla äänitteen tekeminen onnistuu (jos osaa). Ohjelmistot, joilla musiikkia tehdään, miksataan ja masteroidaan ovat yhä edullisempia.

Todelliset osaajat ovat kuitenkin edelleen harvassa. Kuka tahansa, jolla on laitteisto ja oikeat ohjelmistot, ei ole äänen jälkikäsittelyn ammattilainen. Itse käytän miksaukseen ja masterointiin vain kokeneita ja osaavaksi testattuja alan ammattilaisia.

Haluatko lisätietoa?

BirdyHeadin ja Heikin toimintamalleista löydät lisätietoa alla olevien linkkien kautta.

Lue lisää:

Voit kysellä myös minulta. Yhteystiedot löytyvät alta! 👇