🎨 Logosuunnittelu

Logon suunnittelu alkaa kaivautumalla liiketoimintasi ytimeen. Tarvittaessa piirrän tai vektoroin logoksi oman ideasi. 


Logosuunnittelu: Neljä logoesimerkkiä
Logo on tärkeä. Mikään muu yksittäinen asia ei vaikuta brändimielikuvaan yhtä voimallisesti kuin logo.

Mikäli kyse on yrityksestä, logon ympärille rakentuu tavallisesti firman koko graafinen ilme.

Logo on yrityksen kasvot ja sen merkitys on sitä suurempi, mitä suuremmasta ja kasvottomammasta organisaatiosta muuten olisi kyse.

Millainen on hyvä logo?

Logo on kaiken visuaalisen brändityön perusta. Se määrittelee ensivaikutelman, joka syntyy ihmiselle, joka ei vielä tiedä brändistäsi mitään. Hyvä logo kertoo yhdellä vilkaisulla mistä on kyse ja antaa asiakkaallesi hyvän ensivaikutelman.

Jos sinulla on idea, testaa läpäiseekö se tämän kymmenen kohdan tarkistuslistan. Mikäli vastaus jokaiseen kysymykseen on "kyllä", pidä ideastasi kiinni.

Tarkistuslista:
 1. Kertooko logo jo yhdellä vilkaisulla mitä myyt? 
 2. Välittääkö logo välittömästi myös jonkin tunteen?
 3. Saako logon tekstiosasta helposti selvää?
 4. Onko logo helppo muistaa, mutta silti tarpeeksi uniikki?
 5. Erotuuko logo myös erityisen tummasta tai vaaleasta taustasta? 
 6. Saako logosta selvää myös äärimmäisen pienessä koossa? 
 7. Näyttääkö logo hyvältä myös neliön mallisessa tai pyöreässä ikkunassa? (Someprofiilit)
 8. Onhan logossa myös kuvaelementti ja toimivatko kuva ja tekstiosa myös erikseen? 
 9. Onko logoon valituille värisävyille ja fontille muita peruseita kuin se että ne näyttävät kivalta?  
 10. Onko logotiedosto jo vektorimuodossa tai suuressa koossa läpinäkyvällä taustalla?

Logon suunnittelu 

Logon suunnittelu lähtee aina tarvekartoituksesta. Vaikka graafikko olisikin sydämeltään taiteilija, ei logosuunnittelu saisi olla hänen itseilmaisuaan. Logon tulee ilmaista sitä, mitä brändisi tekee. (Suunnittelijan oma ego ei siihen kuvaan mahdu.)

Mikäli toimialan esille tuominen ei laaja-alaisuuden tai muun syyn vuoksi ole mahdollista, tulee logon silti olla tunnistettava ja herättää asiakkaassa edes jokin positiivinen mielikuva. Logon pitää kertoa kuka tai mikä brändi on miehiään.

Minulle logon suunnittelu on sitä helpompaa, mitä tarkemmat reunaehdot minulle annetaan. Tärkeää on tietää mitä ei missään tapauksessa haluta. Lisäksi olisi hyvä saada osviittaa myös siitä, mikä on erityisesti brändinhaltijan mieleen.

Tarina logon takana on myös tärkeä. Jos minulla on mahdollisuus kuulla brändin koko tarina sen synnystä tähän nimenomaiseen hetkeen, saan ehkä vangittua siitä jotakin lopputulokseen.

Logon uudistus

Aina logoa ei tarvitse tehdä kokonaan uusiksi. Jos kyse on esimerkiksi vanhasta brändistä ja vanha logo on ollut pitkään käytössä, voi olla parempi uudistaa se vain osittain.

Hyvä idea voi olla esimerkiksi säilyttää osa muotokielestä tai värimaailmasta, mutta samalla lisätä tai poistaa logosta jotakin oleellista.

Joskus esimerkiksi uusi värimäärittely ja alkuperäisen typografian kyseenalaistaminen voivat olla hyvinkin paikallaan. Usein logon virkaa hoitaa myös jokin hauska fontti, joka sellaisenaan ei ole kovinkaan uniikki. Silloin logo suorastaan huutaa seurakseen kuvaelementtiä.

Kerro minulle mikä vanhassa on mielestäsi säilyttämisen arvoista ja mikä ei. Jos haluat antaa minulle vapaat kädet, kerro myös siitä.

Logon puhtaaksi piirtäminen

Onko sinulla oma logoidea, jonka olet jo piirtänyt paperille ja kaipaisit siitä vain käyttökelpoista versiota? Budjetti alle 200 euroa ja nopeasti valmista? No tottakai onnistuu!

Lähetä piirroksesi minulle, niin piirrän sen uusiksi ja toimitan sen sinulle muodossa, jossa se skaalautuu kaikkiin tarvittaviin kokoihin.

Logon vektorointi 

Onko sinulla jo logo, mutta se on sellaisessa muodossa, ettei sillä oikein tee mitään? Lähetä siitä mikä tahansa jäljellä oleva versio minulle vektoroitavaksi.

Teen logostasi vektoroidun version, jolloin logon muoto ei enää ole sidottu mihinkään kokoon. Vektoroitu logo voidaan tarpeen mukaan venyttää vaikkapa bussin kokoiseksi, ilman että sen laatu kärsii mitenkään.

Samalla voin tietenkin luoda logosta hyvälaatuisen jpg, png, pdf tai muun tiedoston tarpeesi mukaan.

Hinta?

 • Kysyminen on ilmaista ja koen tärkeäksi tehdä jonkin verran hommia myös pro bono. Täällä lisää hinnoittelusta »


Yhteystiedot


Minut tavoittaa parhaiten somesta.
Numerollani toimii myös WhatsApp.

Linkedin Twitter Facebook Blogi

© SAKON STUDIO, 2019.
Viikinkikatu 8, 20460 TURKU
✉ sako@sakonstudio.fi
☎ +358440761669
Liity sisäpiiriin »
🔒