🎧 Lauluntekijä

Olen tekstiorientoitunut lauluntekijä ja teen biisejä yhteistyössä muiden biisintekijöiden kanssa.


Lauluntekijä Samuli Koivulahti
Kuuntele sanoittamiani lauluja tällä sivulla ja ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut jonkinlaisesta yhteistyöstä. Teen myös paljon muuta musiikkialaan liittyvää.

Teen mielelläni kappaleita tiimityönä muiden biisintekijöiden ja esittäjien kanssa ja autan tarpeen mukaan myös muissa musiikkialaan liittyvissä asioissa.

Koulutustaustaltani olen Kulttuurituottaja (AMK).

Kenelle ja mitä?

Minulla ei ole genrerajoja. Oleellisempaa on että musiikissa ja biiseissä on hyvä meininki ja artisti on hyvä. Yhteistyöehdotuksia voi siis laittaa melko matalalla kynnyksellä.


Biisejä YouTubessa

Tästä soittimesta voit kuunnella tekemiämme lauluja, jotka löytyvät YouTubesta.Biisejä Soundcloudissa

Tässä soittimessa olevat kappaleet ovat minun minun ja lauluntekijäkumppaneideni käsialaa. Kappaleet löytyvät myös Soundcloudista.Viralliset julkaisut

Luetteloa levytetyistä teoksista löytyy vaikkapa Fonon äänitetietokannasta.

Lauluntekijän tulonmuodostus

Kirjoitan tekstiä vuosittain parin romaanin verran ja valtaosa teksteistä on tilaustöitä. Teen sanoituksia sävellyksiin, mutta osallistun usein CoWriting-sessioissa myös melodioiden ideointiin. Usein työstetään biisejä valmiiden tekstirunkojeni pohjalta, joissa saattaa olla joku olemassa oleva työmelodia.

Koska lauluntekijä (olipa kyseessä sitten sanoittaja tai säveltäjä) elää joko tekijänoikeustuloilla tai tilauspalkkioilla, edellytän nykyisiltä yhteistyökumppaneiltani sitoutumista yhdessä tehtävien kappaleiden edistämiseen.

Luonnollisesti biisiarkistostani voi löytyä valmiitakin kappaleita, joita mielelläni laulatan hyvillä solisteilla veloituksettakin. Uusien laulujen tekeminen on kuitenkin sellaista työtä, josta ammattilaisen on pakko veloittaa, jos biisien käytöstä ole selkeää suunnitelmaa, jota noudattamalla laulujen tekemiseen sijoitettu työpanos palautuu kaltaiselleni lauluntekijälle myöhemmin tekijänoikeustulon muodossa.

Näiden suunnitelmien laatimisessa toki autan mielelläni, mikäli tavoitteenasi on musiikkialan ammattilaisuus esiintyjänä »

Biisien demotus 

Lauluosuuksien äänitys voidaan hoitaa (omiin ja välillä muidenkin biiseihin) pienessä demostudiossani »

Hinta

  • Kysyminen on ilmaista ja koen tärkeäksi tehdä jonkin verran myös pro bono -hommia. Täällä lisää hinnoittelusta »