Yritysyhteistyö ja sponsorointi

Yritysyhteistyön rakentaminen on keskeinen ja nykyaikainen rahoitusmalli musiikki- ja taidealojen ammattilaisuudesta haaveilevalle tekijälle.


Taidealoilla olisi paljon opittavaa urheilun sponsorointi- ja yritysyhteistyömalleista. Monia niistä voitaisiin erinomaisesti hyödyntää musiikkialan manageroinnissa ja esiintyuvien taiteilijoiden toiminnan rahoittamisessa.

Miten yritysyhteistyö hyödyttää artistia?

Vaikka taiteilijan tuottama sisältö olisikin pyhää, liittyy toimintaan aina myös paljon sellaista mikä ei ole: Sopivia sponsorointikohteita löytyy vaikkapa äänentoistolaitteista, esiintymisvaatteista, kosmetiikasta, kuljetuspalveluista, instrumenteista, elintarvikkeista sekä markkinointiviestinnän työkaluista.

Lisäksi yhteistyössä pyritään aina löytämään myös yhteisiä arvopohjaisia päämääriä, joiden löytyessä mittavampikin yhteistyö voi olla mahdollista.

Miten artistiyhteistyö hyödyttää yritystä?

Yhteistyö artistin kanssa mahdollistaa yritykselle aidosti todella vaikuttavan näkyvyyden. Artisti on oman yleisönsä edessä ehdoton mielipidevaikuttaja, jonka sanomiset ja tekemiset saavat aivan toisella tavalla vaikutusta aikaan, kuin perinteinen viestintä.

Tällaisen yhteistyön onnistuminen edellyttää tietysti sitä, että yhteistyössä pyritään löytämään agendoja, jotka yhdistävät sekä yritystä että taiteilijaa. Mikäli yrityksen toimintaa ohjaavat aidosti jonkinlaiset arvot, sopiva yhteistyökumppani on varmasti mahdollista löytää.

Taidetoiminnan muu rahoitus

Yritysten ohella rahoitusta voi toki hankkia muillakin tavoin. Esimerkiksi joukkorahoitus on aivan liian vähäisellä käytöllä ja apurahoja hakevat ammattimaisesti vain harvat taiteilijat. Näissäkin minä voin auttaa.

Ota yhteyttä

Jos siis tarvitset tueksesi kulttuurituottajaa, joka ymmärtää taiteen, sisältöjen ja estetiikan ohella myös bisnestä, ota yhteyttä niin katsotaan voimmeko auttaa toisiamme. Täältä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »

*Postituslistalle liittyminen ei sido sinua mihinkään. Lisätietoa »


Facebook Linkedin Twitter Blogi