Sparraus, palaute ja korjausehdotukset

Jossain vaiheessa jokainen kirjoittaja tulee sokeaksi tekstilleen. 

Silloin on hyvä saada kommentteja ja korjausehdotuksia joltakin sellaiselta, joka on itsekin paininut samojen ongelmien kimpussa ja tietää miten niistä voi päästä yli. Joskus palaute on hyväksi pitkän linjan ammattilaisellekin, sillä työ on usein yksinäistä puurtamista ja harvalla on mahdollisuutta saada toisen kirjoittajan objektiivista arviota työstään.

Oikeanlainen palaute auttaa kehittymään kirjoittajana ja antaa arvokasta tietoa siitä, miltä teksti näyttää ulkopuolisen silmissä. Samalla teksteistä saattaa löytyä sellaisia ulottuvuuksia, joita niissä ei tiennyt olevankaan. Rakentava palaute ja korjausehdotukset auttavat näkemään kuinka asioita voisi ilmaista toisin ja millaisia maneereita omaan kirjoitustyyliin on pesiytynyt. Usein niistä on mahdollista päästä yli kunhan niiden olemassaolon ensin tiedostaa.

Palaute on kullan arvoista

  • Kun olet tekstisi kanssa umpikujassa.
  • Kun haluat varmistaa, ettei lopulliseen teokseen jää lapsuuksia.
  • Kun tarvitset henkilökohtaista opastusta tai sparrausta.
  • Kun kaipaat ilmaisusi terävöittämistä tai uusia näkökulmia.

Arvostelupalvelun periaatteet

Kun annan palautetta kirjoituksista, en niinkään keskity siihen ovatko ne hyviä vai huonoja (ellei sitä erityisesti pyydetä). Sen sijaan pyrin antamaan selkeitä ohjeita siitä miten tekstistä saisi vielä toimivamman, tai kuinka sen olisi voinut kirjoittaa toisin. Tarvittaessa piiskaan itseni yhä syvällisempään ja syvällisempään tulkintaan, mikäli teksti (tai asiakas) sitä vaatii.

Saat teksteistäsi korjausehdotuksia sekä tekstikohtaista palautetta, tai niin halutessasi yleispalautteen kaikista kirjoituksistasi. Erityisalaani ovat laululyriikka, runous, lyhytproosa, käsikirjoitukset ja novellit, mutta myös muun tyyppiset tekstit ovat tervetulleita. Käsittelen kaiken aineiston erityisellä luottamuksella enkä milloinkaan välitä niitä kolmansille osapuolille.

Ota yhteyttä, kysyminen ei maksa mitään!

Lähetä tekstisi minulle sähköpostitse (missä tahansa tiedostomuodossa) ja pyydä arvio siitä kuinka paljon tekstiesi läpikäymiseen menisi aikaa. Tarvittaessa voimme myös sopia että käytän tekstiesi parissa esim. vain yhden tunnin ja ylimääräiset tekstit jätetään seuraavaan kertaan.

Yhteystiedot