WANTED: Laulaja haussa! Artistiksi meille?

Etsimme SAKON STUDIOLLE taitavia tulkitsijoita manageroitavaksi ja tuotettavaksi. 


Jos omaat hieman kunnianhimoa, osaat laulaa ja etenkin jos sinulla pysyy jokin säestysinstrumentti kädessä, voimme ehkä auttaa sinua! Meillä on kolme toimintamallia artistiurasi edistämiseen. 

Toimintamallit:
  1. Artisti maksaa
  2. Managerointimalli 
  3. Näiden yhdistelmä

1. Artisti maksaa 

Studion ovi on auki sinullekin. Voimme edetä rauhakseen tuntihinnalla, tai mikäli sinulla on selkeä ja tavoitteellinen projekti, voimme laskea projektillesi myös kiinteän kokonaishinnan. 

Temme sinulle (tai sinun kanssasi) biisejä mittatilaustyönä, tuotamme ja äänitämme ne tarpeen mukaan ja autamme hiomaan artistibrändisi kuntoon. 

Rahallisen panostuksesi vastapainoksi saat pitää itselläsi myös suurimmat voitot. Esimerkiksi biisituotantoprojektissa: 
  • olisit itse oman julkaisusi taloudellinen tuottaja
  • omistaisit lopputuotteena syntyvän masteräänitteen ja 
  • saisit pitää julkaisun tuottamat striimitulot itselläsi (ellet päätä jakaa niitä vaikkapa jakelijan kanssa). 

Tämä malli sopii artistille, joka haluaa itse toimia levy-yhtiömäisesti ja tienata musiikillaan itse. Kyseessä voi olla esimerkiksi pitkänlinjan artisti, joka haluaa siirtyä julkaisemaan musiikkia omavaraisesti, tai kyseessä voi olla uransa alkuvaiheessa oleva artisti, jolla ei vielä ole mahdollisuutta levy-yhtiödiiliin.

2. Managerointimalli 

Osoitat olevasi huippulahjakkuus. Vakuutat meidät siitä, että sinun kanssasi kannattaa ryhtyä kumppanuussuhteeseen, jossa sinä saat studioaikaa, co-writingia, keikkamyyntiä ja tukea artistiuraasi veloituksetta, mutta jaamme voitot.

Seula on kuitenkin tiukka. Emme pääsääntöisesti tee managerointisopimuksia aivan aloittelijoiden kanssa.

Tämä malli sopii artistille, jolla on kykyjä, mutta jolla ei ole mahdollisuutta ottaa taloudellista riskiä artistiuransa edistämiseksi. Huomionarvoista kuitenkin on, että töitä on silti oltava valmis tekemään. Jopa enemmän kuin silloin, jos maksaisit kaiken omasta pussistasi.

3. Näiden yhdistelmä 

Tuemme sinua prosenttidiilillä joissakin tietyissä toiminnoissa, mutta emme kaikissa. Teemme esim. biisituotannot Artisti maksaa -mallilla, mutta myymme esiintymistilaisuuksia provisiolla. Tai jätetään esimerkiksi biisituotannot kokonaan nykyisen tiimisi kontolle ja keskitytään SAKON STUDIOLLA pelkästään keikkamyyntiin. 

Yhdistelmämallia sovelletaan yleensä silloin kun muu ei sovellu. 






💡 Millaista laulajaa etsitään?

Etsimme kaikenlaisia laulajia. Ensisijaisesti toimimme kuitenkin suomen kielisen musiikin parissa. Etenkin managerointiasiakkaiden osalta arvostamme myös sitä, että artistia kiinnostaa myös livekeikkojen tekeminen. Kun taas artisti maksaa, artisti saa myös pitkälti tehdä mitä lystää, vaikka tietenkin koitamme auttaa tekemään niitä oikeita asioita. Tyylijalajilla sinänsä ei ole väliä. Voit olla yhtä hyvin räppäri, iskelmäartisti kuin popparikin.

💡 Miten vastaat artistihakuun?

Lähetä lyhyt esittely itsestäsi ja toiminnastasi musiikkialalla. Laita jo suoraan yhteydenottoviestiisi mukaan jonkinlainen ääninäyte, jos sellainen suinkin löytyy. Tässä vaiheessa riittää vaikka pieni kännykkään laulettu näyte. Lupaamme vastata jokaiseen tiedusteluun henkilökohtaisesti.



Kuka sinua auttaa eteenpäin?

Sako etsii laulajaa
Nimeni on Samuli Koivulahti, eli Sako. Minulla on pitkä kokemus musiikin, kirjoittamisen ja markkinointiviestinnän parista. Koulujakin on käyty. Olen Kulttuurituottaja (AMK) ja taskussa on myös esim. Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto.

Osaamisalani ammattikorkeakoulussa oli Kulttuuri liiketoimintana. Se antaa hyvät valmiudet myös taitelijatoiminnan tukemiseen ja kehittämiseen. SAKON STUDIOLLA manageroin omaa artistirosteriani,kirjoitan lyriikoita ja co-writtaan biisejä yhteistyössä muiden lauluntekijöiden kanssa.

Kaikki ei ole myöskään vain yhden ihmisen ja firman varassa. Teen talent scoutingia myös mm. Evoluutio Musicille ja Hit Happensille, joten joissakin tapauksissa pystyn avaamaan ovia myös näihin tahoihin.



Mitä tästä kaikesta voi seurata?

Jos löydämme yhteisen sävelen ja pääsemme sopimukseen, tulemme tekemään kaikkemme sen eteen, että lyöt itsesi läpi.



Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, niin katsotaan mikä olisi paras tapa tehdä yhteistyötä. Jos hommat ovat vielä ihan levällään, voidaan napata vaikka suuntaa antavat virtuaalikahvit.


Kumppanit